De moeder-dochter band wordt gezien als een van de meest hechte, maar ook als een van de meest complexe banden van de menselijke relaties. Helemaal niet zo gek dus als die soms wat moeizaam verloopt. Het kan heel machteloos voelen als het niet meer stroomt tussen jullie, of als je meer aan de zijlijn staat voor je gevoel.

Als het tussen jou en je partner niet goed gaat is waarschijnlijk een van de opties waar je aan denkt relatietherapie. Als het tussen jou en je dochter wat stroever gaat is dat vermoedelijk niet je eerste gedachte. Zeker niet als je dochter een puber is, dan wordt de moeilijke omgang vaak gegooid op het puberbrein en dat het er eenmaal bij hoort. Of jij gaat twijfelen aan jezelf….

Zo zonde, want dit is zo’n belangrijke fase naar volwassenheid waar je dochter jou nodig heeft en ook een tijd die zo leuk kan zijn. Het zijn namelijk ook in de meeste gevallen de laatste jaren waarin jullie samen een woning delen en dat jouw dochter zich aan het oriënteren is op allerlei vlakken in het leven. Hoe fijn als jij naast je dochter mag staan tijdens haar reis naar volwassenheid.

Wat nou als relatietherapie met jouw dochter wel tot de mogelijkheden behoord? En dan het liefst geen therapie maar coaching, want jullie gaan het zelf samen aanpakken op een manier die bij jullie past.

Ik wil jullie graag begeleiden in dit mooie proces, het is vooral een proces waarin jullie elkaar en belangrijker nog, jezelf, beter leren kennen.

Coaching om jullie relatie te verbeteren

Ik bied verschillende trajecten aan waar ik jou en jouw dochter in een veilige omgeving weer tot elkaar laat komen. Een goede basis creëren en/of herstellen waarbij we kijken naar onderliggende patronen, werken aan positieve communicatie en gedragsverandering van beide partijen en waar jullie uitgenodigd worden weer bij jezelf thuis te komen.

Als je wil dat jij en je dochter niet meer langs elkaar maar met elkaar leven, dan zit je op het juiste adres en begint hier hopelijk jullie pad om weer met elkaar in verbinding te komen.

Mijn aanpak is warm en pragmatisch. Ik geloof in een holistische benadering, bewustwording staat daarin centraal: het bewust worden van ingesleten patronen, negatieve gedachtes over jezelf en elkaar, ongezonde leefgewoonten of dieper liggende emotionele blokkades.

Ik werk vanuit het principe dat we allemaal dezelfde onderliggende behoeftes hebben, namelijk liefde, aandacht en waardering. Alleen soms spreken we niet dezelfde taal, zijn er dingen gebeurd die de connectie hebben verstoord of is er geen sprake van afstemming tussen jullie. Het goede nieuws is; dit kan hersteld worden.

In de coaching is er ruimte voor alle perspectieven, gevoelens en gedachten. Ik bied jullie alternatieven voor de thema’s schuld en schaamte, die we veel in vrouwenlijnen zien. We werken o.a. aan het vergroten van begrip, compassie en persoonlijke verantwoordelijkheid in jullie relatie. 

Lijkt dit je fijn, contacteer mij en dan kijken we of mijn aanpak en ik bij jullie passen.