Ilse

Even voorstellen, ik ben Ilse Mijnhart, 38 jaar en woon met mijn man Burak en 2 kinderen Bodhi en Ravi in Voorhout. Ik ben een vrolijke, sociale, ondernemende moeder die gek is op dieren en reizen. Ik geniet erg van het moederschap en leer graag nieuwe dingen. Sinds 2016 is mijn leven erg veranderd doordat ik weer vanuit het hart ben gaan leven i.p.v. alleen uit mijn hoofd. Het was/is een prachtige reis, waarin ik o.a. mijn liefde voor coaching heb ontdekt. En doe nu vooral veel meer van wat mij blij maakt.

Het gaat vanzelf… al vanaf jongs af aan zie ik eerder het goede in mensen en ben ik geïnteresseerd in  gevoelens en beweegredenen van anderen. Daarnaast kan ik me makkelijk openstellen voor mensen door mijn nieuwsgierigheid en open hart. Dat is niet altijd zo geweest in mijn leven, lange tijd heb ik een masker gedragen en was ik niet in verbinding met mijzelf en dus ook niet met de mensen om mij heen. Lees hieronder meer over mijn persoonlijke verhaal.

 

Mijn verhaal

Mijn moeder en ik spreken elkaar bijna dagelijks, lachen veel en hebben een fijne band. Ze is trotse oma van mijn zoontjes en ik heb het gevoel dat ik mijzelf kan zijn als ik bij haar ben. Dat was niet altijd zo, Ik heb lange tijd geworsteld met mijzelf en de omgang met mijn moeder verliep moeizaam, zeker in mijn pubertijd en als jonge vrouw was ik vaak boos op haar.

Nu als dertiger (al verder in de 2de helft 😉) en heel wat jaren aan zelfontwikkeling verder weet ik dat mijn oude onzekerheid en zelf-saboterende patronen grotendeels voortkwamen uit de relatie met mijn moeder. Dit is geen verwijt naar haar, ik ben haar juist dankbaar dat ze mijn moeder is. Verwijten hebben mij lang klein gehouden, ik deed mijzelf te kort met alle boosheid in mij.

Sinds 2016 ben ik heel actief bezig met het (her)ontdekken van mezelf en het leven. Zo heb ik o.a. veel mogen leren over mijn aandeel in de relatie met mijn moeder, hoe helend vergeving is en ook over mijn moeders verhaal, haar pijnen en de generaties vrouwen voor haar.

Zo bevrijdend en zo krachtig! Wat had ik dat graag met mijn moeder gedaan in de tijd dat ik het zo nodig had. Als tienermeisje heb ik me vaak alleen en onbegrepen gevoeld en ook als volwassene heb ik gestoeid met het leven en ik weet inmiddels, mijn moeder ook….. Het was zo fijn geweest als wij toen de juiste begeleiding hadden gehad, dat had ons zo veel verdriet bespaard.

Maar zoals ik ook zie, dit is mijn pad en ik geloof er heilig in dat dit alles een rede heeft gehad. Een van de redenen is dat ik met mijn lessen en ervaringen anderen weer verder mag helpen. Vandaar dat ik mijn missie zo sterk voel; moeders en dochters coachen, zodat ze in liefdevolle en bewuste verbinding met elkaar en zichzelf mogen zijn. Met mijn empathie, expertise en warme aanpak help ik moeders en dochters om communicatiekloven te overbruggen, vertrouwen in zichzelf en elkaar te ontwikkelen en een sterke, hechte band op te bouwen die een leven lang meegaat.

De afgelopen 8 jaar heb ik dan ook geïnvesteerd om naast die lessen ook coachvaardigheden en coachervaring op te doen om zo goed mogelijk moeders en dochters te kunnen ondersteunen. En natuurlijk leer ik elke dag nog… over het moederschap, mezelf en het leven.

Opleidingen en Certificaten

Holistisch Kindercoach

Bickers opleidingen, Breda

Seniorencoach

Sonnevelt opleidingen, Breda

Gecertificeerd Trainer

Kennisinstituut Pep, Den Haag

Reiki 1

Reikicentrum Zijn, Den Haag

Talent Development Program

Studelta, Amsterdam

Avatar Master (zelfontwikkelingsprogramma)

Stars Edge

MSc International Development

Universiteit van Wageningen

BSc International Bussiness and Management

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen